O le a le Eseesega i le va o le 3-axis, 4-axis & 5-axis Milling?

I le avea ai ma enisinia o lo'o i ai se malamalamaga po'o le a le ituaiga masini o le a gaosia ai lau vaega.Pe a mamanuina se vaega masini CNC, atonu e te leʻi mafaufau pe o le a le ituaiga masini o le a faʻaaogaina ai lau vaega, ae o le lavelave ma le ituaiga geometry e mafai ona e mamanuina o le a ese mo ituaiga masini eseese.
O le eseesega tele i le va o le 3-axis, 4-axis ma le 5-axis machining o le lavelave o le gaioiga e mafai e le mea faigaluega ma le meafaigaluega tipi e mafai ona gaoioi, faʻatatau i le tasi ma le isi.O le tele o le lavelave o le gaioiga o vaega e lua, o le sili atu foi ona lavelave o le geometry o le vaega mulimuli o masini e mafai.

3-AXIS MAKININA

talafou11

3-axis machining

Le ituaiga sili ona faigofie o masini, lea e faʻapipiʻi ai le mea faigaluega i se tulaga e tasi.O lo'o maua le fa'agaoioiga o le fa'ailo i le laina laina X, Y ma le Z.

talafou12

E manaʻomia se seti tulaga ese mo itu taʻitasi o se vaega

O le tele o foliga lavelave ma aoga e mafai ona gaosia e le 3 axis CNC milling, aemaise lava pe a i ai i lima o se lalolagi masini CNC machining.3-axis machining e sili ona fetaui lelei mo le gaosiga o faʻamatalaga faʻamalama, viliina & pu filo i laina ma se axis.

4-AXIS MAKININA

O lenei mea e faʻaopoopoina ai se taamilosaga e uiga i le X-axis, e taʻua o le A-axis.O le spindle e 3 laina laina o le gaioiga (XYZ), pei o le 3-axis machining, faʻatasi ai ma le A-axis e tupu i le taamilosaga o le mea faigaluega.E i ai ni nai fa'atulagaga eseese mo masini axis 4, ae masani lava o le ituaiga 'machining vertical', lea e taamilo ai le spindle i le Z axis.O le mea faigaluega o loʻo faʻapipiʻiina i le X-axis ma e mafai ona fesuiaʻi ma le mea faʻapipiʻi i le A-axis.Mo se seti faʻapipiʻi tasi, 4 itu o le vaega e mafai ona faʻaogaina.

talafou14

4-axis machining

4-axis machining e mafai ona faʻaaogaina e avea o se auala e sili atu le tamaoaiga o le faʻaogaina o vaega faʻapitoa e mafai i luga o se masini 3-axis.Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se vaega na matou faʻaogaina talu ai nei na matou iloa ai o le faʻaaogaina o se masini 3-axis e manaʻomia ai ni mea faʻapitoa se lua i le tau o le $ 8000 ma le $ 500.

I le fa'aogaina o le A-axis gafatia o le 4-axis machining, na'o le tasi le mea fa'apipi'i na mana'omia i le tau e $8000.O lenei mea na aveesea ai foi le mana'omia mo suiga o mea faʻapipiʻi, faʻaititia atili tau.O le fa'ate'aina o le tulaga lamatia o mea sese a tagata o lona uiga na matou fa'aogaina le vaega i se tulaga maualuga e aunoa ma se mana'oga mo su'esu'ega Tau Fa'amautinoaga taugata.O le aveeseina o le manaʻoga e sui mea faʻapipiʻi o loʻo i ai le faʻamanuiaga faʻaopoopo e mafai ona faʻatumauina faʻapalepale i le va o foliga i itu eseese o le vaega.O le leiloa o le saʻo ona o le faʻapipiʻiina ma le toe faʻatulagaina ua aveese.

talafou13

O fa'amatalaga lavelave e pei o cam lobes e mafai ona fa'aogaina i se masini 4-axis

5-AXIS MAKININA

O nei masini vili CNC e faʻaogaina le 2 o le 3 e mafai ona faʻaogaina axis, faʻalagolago i le ituaiga masini.O se masini o le a faʻaaogaina se suiga i le A-axis ma C-axis, poʻo se suiga ile B-axis ma C-axis.O le taamilosaga a le o le mea e tupu i le mea faigaluega, poʻo le manoa.

talafou16

5-axis machining

Fa'aauau 5-axis machining e mafai ona maua ai siepi 3D sili ona lavelave, e le gata o ata fa'apipi'i fa'akomepiuta fa'apipi'i ae lavelave fo'i 3D luga, maua ai le tomai e gaosia ai vaega e masani ona fa'aagaga mo faiga fa'alili.

talafou15

Ole avanoa ole fa'aogaina ole 5-axis machining

5-axis machining e maua ai e le au faufau se tulaga tele o le fetuutuunai e mamanuina fa'afanua 3D lavelave.Malamalama i avanoa o ituaiga taʻitasi o masini CNC e taua i le mamanu o vaega masini CNC.Afai e manaʻomia e lau mamanu le faʻaogaina o le 5-axis CNC, faʻaoga lelei!O a isi vaega e mafai ona manuia mai le gafatia o le 5-axis machining?


Taimi meli: Mati-04-2022